понеделник, 25 август 2014 г.

FOREX календар. Какво да очакваме днес и утре?

Валутната двойка евро долар пострада още през миналата седмица, спадайки до единадесет месечно дъно и потапяйки се под подкрепата на дългосрочния низходящ тренд. Какво следва за общата валута? Ключовото немско бизнес проучване и всички важни данни за инфлацията са акцентите от тази седмица.
Немския бизнес климат на ЛФО: понеделник, 11:00 ч. Немското доверие в бизнеса  падна с повече от очакваното през юли, достигайки 109, след публикуването на 109.8 пункта през предходния месец. Това бе трети пореден спад и най-ниското четене от октомври 2013 г., на фона на по-слабия растеж и повишаването на напрежението в Украйна. Анализаторите очакваха по-малък спад до 109.6. Напрежението в Украйна и Близкия изток останаха главната загриженост на германските предприятия. Облекчаването на икономическата инерция след силното първо тримесечие също допринесе за този спад. Вътрешната активност остава повишена, сочейки към ръст. Bundesbank прогнозира ръст от 1.7% през тази година и темп на разширяване с 2.1% през 2015 г. Бизнес климатът се очаква да намалее до 107.2.
Предварителният ПМИ в услугите на Америка: понеделник, 16:45 ч. Сезонно коригираният индекс на мениджърите по покупки в услугите на Markit - който се основава на приблизително 86 процента от обичайните месечни отговори - регистрира 62.0 през миналия месец, над неутралния праг от 51.0 и непроменено четене от юнския рекорден връх. Проучването от юли предполага силна експанзия на бизнес дейността в американския сектор на услугите това лято и продължаващ отскок в бизнес условията след снежните прекъсвания в началото на годината.
Продажбите на нови жилища в Америка: понеделник, 17:00 ч. Жилищният пазар в Америка не бе в състояние да спечели сцепление през юни, публикувайки по-ниско от очакваното темпо на годишна база с четене на 406 000 от 443 000 през май. Очакванията бяха продажбите да се вдигнат до 486 000. Ограничителните правила за кредитиране, ограниченото предлагане на земя и по-високите лихви по ипотечните кредити тежат на пазара на жилища. Председателят на Фед Джанет Йелън изрази своята загриженост, че индустрията е с изоставащ растеж. Продажбите на нови жилища се прогнозира да достигнат до 427 000
Баланс на Нова Зеландия: вторник, 01:45 ч. Докато Нова Зеландия продължава да се наслаждава на излишъци, те се стесняваха през последните четирии месеца. От 248 милиона видяни през юни, още едно свиване се очаква. Дефицит със сигурност ще натежи на кивито и това е, което се очаква: -474 млн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар