четвъртък, 21 август 2014 г.

Долара с нови върхове при певечето от основните валути

Американския долар достигна нови няколкомесечни върхове спрямо повечето от основни валути вчера, след като протоколът от заседанието на Фед сигнализира за възможността повишаването на лихвените проценти да настъпи доста по-рано от очакваното.
От централната банка се изненадоха от бързото възстановяване на пазара на труда, но не искаха да се ангажират с план за увеличение на лихвения процент, преди възстановяването да стане по-убедително, показа протоколът.
Доларът нарасна още преди публикуването на протокола поради оптимизма около растежа на САЩ, следващ по-добрите от очакваното данни за жилищния сектор от 19.08.2014
Еврото достигна ново дъно от 11- и половина месеца а то е 1.3250 спрямо долара, реализирайки загуба от 0,45 процента. Щатската валута достигна и нов връх спрямо йената на 103.88, реализирайки печалба от 0,88 процента.
Долара се изкачи и срещу швейцарския франк, зелените пари достигнаха нов връх на 0.9137, реализирайки печалба от 0,46 процента.
Британският паунд, който по-рано бе натрупал печалби, след като стана ясно, че двама от политиците от Английската Централна Банка неочаквано са гласували за увеличението на лихвения процент по-рано този месец, бе на загуба от 0,15 процента спрямо долара до 1.6586.

Фокуса на анализаторите тази седмица ще бъде среща на централните банкери от Америка в Джаксън Хол, която започва в четвъртък, като по план в петък Джанет Йелън трябва да произнесе реч. Очакванията са, че тонът на изказването на председателят на Фед ще бъде миролюбив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар