четвъртък, 14 август 2014 г.

Натиск на долара срещу еврото

Долара се покачи спрямо йена до едноседмичен връх и се покачи срещу еврото , след подкрепа от Уолстрийт при относително лекия ден  що се отнася до геополитиката.
Американския долар падна по-рано през деня при излезлите данни без промяна за бизнеса на дребно в САЩ през юли, който предполага че федералния резерв няма да вдига лихвите скоро. След публикуването на доклада еврото скочи до едноседмичен връх спрямо долара. След това обаче долара се възтанови леко по леко . За някой диръри обаче този доклад не означаваше непременно беда за долара. Данните който за месец юни бяха нараснали с 0.2 процента са били възпрепятсвани от спада на постъпления от дилърите на автомобили, както и слабата продажба на мебели , електроника и домакински уреди.

Да кажем нещо и за валутната двойка долар йена. Тя се покачи до едноседмичен връх 102.54, а през нощта се търгуваше 102.41. Йената е в защитни позиций заради данните от Япония показали спад на вътрешния брутен продукт през второто тримесечие. Който е втория най-голям след 2011г. когато имаше земетресение и цинами.

Стерлингът падна след доклад на Англиската централна банка която прогнозира слаб разстеж на заплатите през следващите месеци. Паунда падна до четериседмично дъно под 1.67 и е далеч от върха който постигна от 1.7192. През нощта беше около 1.6687

Няма коментари:

Публикуване на коментар