вторник, 19 август 2014 г.

Русия забранява вноса на западни автомобили?

Русия е подготвила допълнителен списък с ответни санкции срещу Запада, които ще бъдат въведени, ако Европейския съюз и Амерка наложат нови санкции срещу Москва, пише руският в. „Ведомости“. 
Сред мерките, които Русия е готова да предприеме, е въвеждането на ограничения върху вноса на промишлени стоки в Русия, добавя вестникът. 
Два дни след като Америка и Европейския съюз въведоха секторните икономически санкции срещу Русия, правителството на Медведев е изпратило доклад до президента Владимир Путин, в който се излага обширен списък от възможни ответни мерки. Двамата високопоставени служители добавили, че засега правителството не е получило от президента поръчение да подготвя документите за въвеждането на нови руски ответни санкции. 
Според тях една от тези мерки може да стане пълната или почти пълната забрана върху вноса на автомобили. 
Търсенето на автомобили в Русия може да бъде покрито за сметка на вътрешното производство, най-вече от предприятията, сглобяващи коли от чужди марки в Русия. 
Друга възможна мярка, за която съобщава московския в. „РБК дейли“, е вноса на медицински изделия да бъде спрян. Двамата правителствени служитeли признали обачe, че този въпрос е много деликатен и изисква допълнително обсъждане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар