четвъртък, 19 юни 2014 г.

7 неща, които да не казвате в офиса

7 неща, които да не казвате в офисаВсички внимават какво казват по време на бизнес среща или оперативка, но не се съобразяват много в останалото време. В новата си книга експертът по кариерно развитие Силвия Ан Хюлет казва, че това как говори един човек показва доколко той/тя има потенциал да бъде лидер. 

Вижте няколко фрази, които тя съветва да НЕ казвате в офиса: 


Не е честно 

Никой не обича хората, които се оплакват. Не сме в детската градина, че да спорим кое е честно и кое не. Може наистина да имате право да се сърдите в дадени моменти, но избягвайте точно тази фраза. 

Не ми остана време 

В повечето случаи това не е вярно. Най-вероятно сте забравили за задачата, или просто не сте я свършили, защото сте се занимавали с куп други неща. 

Само 

Махнете от речника си фрази като „Може ли само да проверим”, или „Само за една минута”. Думата „само” означава, че осъзнаваме, че това което искаме не е правилно или не му е сега моментът и въпреки това, искаме да е на нашето. 

Това не ми влиза в работата 

Работните задължения се променят. На всички се налага да вършим неща, които не са наше задължение от време на време. 

Трябваше да направиш... 

Не обвинявайте и не посочвайте с пръст колеги. Използвайте по-позитивни изрази като „Може би в бъдеще ще е по-добре, ако”. 

Пратих ти мейл миналата седмица 

С това не си измивате ръцете. Ако не сте получили важен отговор, би следвало да направите отново опит да се свържете със съответния колега. Не може да зарежете задачата, защото някой не ви е отговорил. Може би не е получил и-мейла или има някаква друга важна причина.  

Ще се забавя малко

На всеки се случва, но гледайте да не ползвате тази фраза често. Никой не обича колегата, който отива на обяд и се връща след 2 часа. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар